måndag, maj 19, 2014

3-1!

Ässet vann! Ingen slakt dock, det var bara roligt! Hon frågade t.o.m. om jag smygtränat ;)

På lördag trixade jag till håret lite med slingor och blev lite ljusare så här passligt till sommarn. 
Osminkad med lite skuggor under ögonen, 
men det är ju ändå håret ni ska se på... ;)

På söndag promenixade jag in 12km. Jag rör ju på mig dagligen. Även om jag inte tränar så jag blir svettig så går jag ledigt 4km varje dag, med vagn, så helt försoffad är man ju ändå inte. Dock registrerar jag endast de aktiva promenaderna på Funbeat, dvs de där jag jag tänkt "Nu ska jag gå ut på en promenad" eller "Jag tar en promenad före jag går hit eller dit...".

Sitter och funderar o hur jag ska få fingret ur och faktiskt börja träna igen? Regelbundet. Aktivt ordna det nuvarande livet så att det även finns rum för träning. Fitnessfighten? PT för en månad? Vadslagning? M...m...maraton?

8 kommentarer:

 1. Jag har lite samma problem med att komma igång med träningen och sluta äta allt onyttigt jag stoppar i mig. Jag vill ha bort 10 kg å jag måste nog börja göra något radikalt för att hinna få ner dem på 5 månader tills jag börjar jobba. Hellst innan sommaren men tror det är lite för sent för det. Har själv fundera på PT i augusti när J e hemma på semester så jag har tid att fara till gymmet. Vadslagning är jag gärna med på. Fitnessfighten rekommenderar jag verkligen, två år sen jag gjorde det. Maraton gör jag inte för jag kan inte springa mer än 100 m så är jag döfärdig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har anmält mig till Fitness Fighten nu. Start 1.6! Gryyyymt taggad! :D Jag sku också se att jag får bort 10 kg, men helst vill jag har bort 10-20 cm från midjan.
   Vad sku man slå vad om i såfall?

   Radera
  2. Jag tror oxå jag kör FF. Jag mailade och frågade om kaloriintaget när man ammar och de svarade att öka med 400 Kcal/dag. Jo håller med om att 20 cm i midjan och runt baken skulle gärna få försvinna!
   Ja kom med något bra förslag så är jag med!

   Radera
  3. Ok, gäller det månne endast vid helamning? Jag ammar ju nog ännu, men vi har börjat med fast föda också...
   Har de på FF liksom nån koll på hur mycket man ska äta eller gäller ett visst antal kalorier för alla kvinnor vid en viss ålder och så lägger man bara till de där 400 då och 300 och man tränat flera pass? Eller kommer det mera information närmare starten?

   Radera
 2. Såhär svarade de: Vad roligt att du funderar på att anmäla dig till Fitness fighten! Ditt individuella kostprogram består från början av ett energiintag på 1500 kcal/dag. Vår rekommendation att du ökar detta energiintag med ca 400 kcal (dvs. till ca 1900 kcal/dag), eftersom du gör av med ca 400-600 kcal per dag om du ammar "fulltid".

  Bra att tänka på då är att ca 70 % av denna tillagda kalorimängd ska komma ifrån kolhydrater och ca 30 % från protein. Ett tips är att tex. äta ca 75 gram (okokt) extra ris/bulgur/qunioa eller liknande för att få kolhydraterna samt äta 150-200 gram extra keso eller kesella per dag för att få proteinet som du behöver. Det går bra att portionera ut detta på dagens samtliga mål.

  Ett tips är även att ta hjälp av vår tjänst Matdagboken, som ingår i priset för dig, för att näringsberäkna dina mål.
  På det sättet kan du vara säker på att du (och din lilla tjej) får i dig/er rätt energi samt rätt fördelning mellan näringsämnena kolhydrater, protein och fett.

  Lycka till om du bestämmer dig för att köra och välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar!

  SvaraRadera
 3. Vi har oxå börjat med smakportioner å sen ger jag nog extra ersättning men ammar en del än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok tack för infon! :D
   Sista följdfrågan: Gäller det där 1500kalorier månne alla kvinnor i största allmänhet eller räknar de ut det på basis av nån info som du gett dem?

   Radera
  2. Alla kvinnor! Körde FF för två år sedan. Å då var det nog 1500 för alla.

   Radera