torsdag, augusti 07, 2014

Hej hej!

Hemskt mycket hej!

Som ni kanske räknat ut eller kollat själva (eller ingetdera ;) ) så vann jag inte FitnessFighten Juni 2014. Men det gör inget. Tycker det var en vinst i sig att ta sig till final! Tusen tusen tack för era röster ändå, det värmer hjärtat i alla lägen. :)

Jag har börjat på en Yoga kurs, vid Wasa Yoga Center. En intensivkurs för grunderna i Ashtanga Yoga så att man kan delta i ordinarie timmar sedan om man vill. Det känns rätt bra faktiskt. Läraren verkar grymt mysig och har en skön inställning till sig själv och sin omgivning. 

Jag har deltagit i en Ashtanga Yoga kurs tidigare för över 10 år sedan, det kändes nog bra då också men jag kunde nog inte ta in det på ett bra sätt då ännu eftersom jag inte fortsatte med det. Igår sa läraren dock, Milla heter hon, något som satt riktigt rätt. Nåt som bara sjönk rakt in och fick lampan att tändas. 

"I Yoga presterar man inte."

Gud va skönt! Jag är så otroligt inrotad i att man ska prestera. Springa långt och hårt. Låta bli sockret. Vara intressant och rolig och lagom ironisk. Magra det ena kilot med det andra eller minska på midjemåttet. Bli stark i själ och kropp. Orka så och så många push-ups och så vidare, och så vidare i all oändlighet...

Samma sak då jag började kursen. Innan jag ens gjort en första andningsövning hade visioner och planer på alla häftiga kroppsknytarställningar eller handstands som jag ska klara av inom kort. Men nu då hon sa det igår så var det som om jag faktiskt hörde henne. Ingen prestation, ingen panik.

Hakuna Matata

6 kommentarer:

 1. Åh vad roligt! Som du kanske noterat älskar jag yoga, så otroligt skönt för kropp och själ. Vilken fin sak av din lärare att säga. Så är det ju. De som börjar yoga för att de vill stå på händer slutar ganska snabbt, för det är verkligen inte vad det handlar om. Hoppas du gillar, ser framemot att höra känslorna efter några pass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Jill jag har noterat ett visst intresse för yoga hos dig! ;)
   Samma lärare sa också att man bör ge yogan 3 chanser på raken den 4:e gången kan man märka en skillnad, om det fortfarande inte verkar vara roligt eller känns jobbigt så är det rätt sannolikt att man inte kommer att ändra uppfattning. Jag har gått nu 4 gånger på intensivkursen och kan konstatera att det verkar vara min grej. Dock måste jag lära mig att slappna av. under slut meditationen vandrar tankarna hela tiden till Lennon och hans välmående... :)

   Radera
 2. Hallelujah! Jag vill inte heller blanda in prestation i ridning och hästhantering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Egentligen är det ju så man borde tänka om precis allting, saker och ting tenderar fungera bättre då. :)

   Radera
 3. Yoga is the best. Blev helt hooked av yoga under mitt utbyte eftersom vår lärare var så fenomenal och vi hade besök av indiska yogagurus och jag var tvungen att hitta något som reparerade mina trasiga höftleder. Yoga var typ lösningen på allt :) Ingen prestation, lugnet av att bara vara i stunden utan att behöva vara rädd för nästa "intervall", flowet, styrkan, spänsten, smidigheten... Ah. Så bäst! Nu går jag 2ggr/vecka på Carolas timmar vid gymmet och kör korta sessioner där hemma. I september blir det dock ett yogaretreat! Så fint att man fortfarande kan hitta nya sidor hos sig själv och nya intressen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Nu blir det balett nästa! ;) Kanske Sofia och jag kan uppträda med en något modifierad version av Svansjön på nån julfest? ;) :D

   Radera