söndag, december 02, 2012

En spark i baken tack!

Sitter här och tittar ut. Solen skiner, det har fallit lite snö i natt så marken är vitklädd, -14C. Tänker: Oj vad det ser friskt och skönt ut där ute! Och sedan svänger jag huvudet mot skärmen och fortsätter läsa bloggar och Facebook-statusar. Jag ooorkar inte klä på mig en massa och gå ut i friska luften.

Jag har inte tränat sedan i tidsdags och jag känner hur tröttheten och segheten får ett allt fastare grepp om mig. Det blir en ond cirkel. Ju längre det går mellan träningspassen desto tröttare och segare och latare blir man. Så snälla: SPARKA MIG I BAKEN så jag kommer iväg nån gång!!


I don't mind the pain.
:)

9 kommentarer:

 1. Ut med dig nu på en rask och hurtig promenad (vi skall inte shocka dina lungor, med löpning, då de inte är vana vid vinterkyla än) medan det ännu är ljust. Sedan får du komma in och dricka glögg och sitta vid datorn :-)
  Jag sitter här inne och tittar längtansfullt ut, så ta promenaden för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack jag tog mig ut. Hade varmt om alla delar förutom nyllet. Det frös så det gjorde ont... 2 hela kilometer gick jag. Försökte desperat rädda den eländiga träningen med lite core och balansträning hemma i värmen.

   Radera
 2. Oj, det gav i alla fall mig en spark i baken! Till att göra lunch så att jag kan springa. Sen. Vi har lämpliga -8 grader. Ska se nu då om jag klarar av att ta mig ut då sen.

  Men, ut med dig nu!! Tänk på alla som så gärna skulle springa och verkligen inte kan av olika anledningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att man kan vara till nytta för nån i alla fall! :)
   Och ja tack, det var faktiskt just så jag tänkte! Ut gick jag om än något kortvarigt! :)

   Radera
 3. Varför är det så? man borde ju fan springa varje dag för att det skall kännas okej att dra sig ut, men det håller inte min kropp för. Jag kände att tanken att ge sig ut var omöjlig så jag stämde träff med grannen. Hon är totalt oförmögen att tacka nej till ett träningspass och funkar på så sätt som en perfekt morot! Också Marathon Training Academys mantra "It has already been decided" funkar bra för mig. Det är inget val att ge sig ut, det är redan bestämt. Så ut med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det funkar för mig med. Bara jag har en plan så följer jag den. Kanske inte alltid till punkt och pricka, men står det träning den dagen så ÄR det träning den dagen. Men nu har jag ju ingen sån...men jag ska banne mig se till att jag får en! :)

   Radera
 4. Hur gick det sedan frågar jag... och tänker tvärt på Mumin...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, jo jag gick ut. Hade varmt om kroppen men frös om nyllet så det gjorde ont! Inte är ju -14C speciellt kallt, men det kom så plötsligt att man inte hann acklimatisera sig riktigt. Det blev en patetiskt prommis på 2 km följt av lite sääli-jumppa hemma på golvet. :)
   På måndag gymmade jag följagligen musten ur mig. :)

   Radera