måndag, september 09, 2013

Big Belly Spinning

Jag tog mig till ett spinningpass idag. Spinning med Aino. Näh, det gick inte riktigt lika hårt som normalt för min egen del, men det gick an. Fick inga stickningar, men magen var nog lite i vägen i sittställningarna. Och så blev jag väldigt öm/bortdomnad i baken/svanskotan. Det var liksom en befrielse att få köra stå-ställningarna. Det kändes rent ut sagt skönt att få stiga upp. Vad månne det beror på? Jag har nämligen läst att man kan gå på spinningpass fast hela graviditeten bara man tar det lite lugnare och kanske låter bli att göra stå-ställningarna. Nån som har vet/har erfarenhet av spinning under graviditeten?

Jag tror dock att jag ska gå mera på spinning. Bara jag hittar en bra ställning på cykeln. För det känns i benen att jag fått träna lite och så gjorde det inte ont nånstans i magområdet, så då borde det väl vara okej?

Jag är så himla orolig hela tiden att jag ska göra nåt fel eller nåt som skadar babyn. Samtidigt vill jag vägra gå omkring och vara rädd hela tiden. Sedan både läser och hör jag från höger och vänster att "om det känns okej, så är det okej". Men vad är egentligen okej? Var går gränsen? Inte kan man ju dra sig tillbaka för minsta lilla känsla av att nåt är ömt heller? Eftersom det är helt normalt och ofarligt att det kan "riva till" i sidorna vid vissa rörelser då lederna mjukas upp för att kroppen håller på att omformas. Men inte ska man ju gå omkring med små smärtor här och där hela tiden heller. Känner mig så där lätt schizofren här. 

4 kommentarer:

 1. Fråga på gymmet aino borde ju vara så kunnig så hon kan ge råd hur du skall sitta för att det skall fungera jag gav opp ganska tidigt med spinning för att jag blev så irriterad på att magen var i vägen... om du går på tex pump så lägg brädan snett vid bröstmuskelövningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allright, ska göra det, men det finns inte så många andra alternativ än att höja styrstången tror jag. :)

   Radera
 2. Läs bloggen sparkimagen.se du kan även maila henne. Hon är PT, spinninginstruktör och tränade sitt sista spinningpass samma dag som hon födde sin son.

  SvaraRadera