onsdag, augusti 28, 2013

Det börjar bli...

...ordning på promenerandet. Säger hon som promenerat två gånger denna vecka... men allvarligt, känns som om jag kan få en rutin på det här nu resten av hösten. Jag kan inte bara lämna på soffan och förslappas. Ju bättre skick mamman är i desto bättre går förlossningen och återhämtningen efter densamma, har jag läst och hört om och om igen. 

Så i måndags traskade jag 6 km i 1,3 procents  motlut i 66 minuter till Grey's Anatomy. Idag traskade jag 5,1 km i 1,3-1,6 procents motlut i 60 minuter till Bold and the Beautifuls "Best of Weddings". Det var nu så där halvkul, men det är ju lite mer underhållande än att stirra in i en vägg eller en spegelbild så det funkar.

Fick rätt smärtsamma stickningar de första 15-30 minuterna båda dagarna, men det gick över då jag fick upp värmen. Hade antagligen för hög fart från början: 5,5-6 km/h. Måste försöka komma ihåg att börja lugnt och öka om det känns bra, inte börja hårt och dra ner då det gör ont. Men det är så tråååkigt att gå långsamt. Jag har ändå förstått att de där stickningarna inte är farliga för babyn, bara otrevligt för mamman.

Kalaskulan börjar bli rätt kalasig och då har jag ännu fyra månader kvar att kalasa till det riktigt ordentligt.

Men jag klagar inte. Den är oskoijat den absolut finaste magen jag nånsin haft! :D

10 kommentarer:

 1. Så länge det känns okej är det okej fick jag förklarat åt mej får snart 4 år sen :) var bara försiktig med magövningar så du inte förstör magmusklerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så har jag också förstått det. Jag gör faktiskt inga magövningar separat, som situps eller plankor och sånt, utan den träning magen får är den som kommer från gåendet och vardagen. :)

   Radera
 2. Jag testade spinning igår och det går riktigt bra att komma på. Har läst att man skall höja styret vartefter magen växer. Sen kan man köra så hårt det känns bra. Gymmet försöker jag oxå gå på men blir mest armar och ben. Sidomagmusklerna och ryggmusklerna går bra att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allright, bra att veta. Det är väl olika för alla men jag ska nog prova på det i alla fall. Nu får jag dock stickningar av att bara gå vanligt , som till jobbet. :/

   Radera
 3. jes! en magprofilbild :) va gullut. Kram

  SvaraRadera
 4. Vad fin bild på en fin mage! ladda tagga för min del, det är sub 2h som gäller i Kokkola i moron. Jag är lite nervös, vilket är ett gott teckan på att jag börjar tagga till :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj va kul! Hoppas du har ett bra lopp! Verkar ju bli sanslöst toppen väder! :D

   Radera
 5. Nå va fin bild på din mage!! Hoppas promenerande fortsätter förbättra sig. Kram!

  SvaraRadera