måndag, juni 25, 2012

Vaarojen Maraton...

...mmhm. Satt och sneglade på det "lilla" loppet efter att jag inspirerats av Mammaspring som gått och anmält sig till den trevliga lördagslänken ute i Finska Karlens skogar.
Men jag och mitt knä passar inte (ännu i alla fall och inte långt) ute i terränglöpning. Och det där är väl terräng definierat skulle jag påstå?

Men jag blev sugen på n å g o t  i alla fall. Jag har fått bekräftat att Ossin Unelma (ett 12h-lopp i Nurmo) inte ordnas förrän 2013. Men. Wihan kilometrit ordnas, i oktober, i år. Det verkar ledigt och trevligt. Jag anmälde mig till Non-stop-klassen. Tidtagningen är inte officiell och man får starta och sluta när man vill mellan 9-21 och man håller själv reda på varven, som går längs en 3,33km lång bana. Sedan publiceras resultaten enligt anmälan på föreningens webbsida. Jag har dock för avsikt att starta klockan 9 och sluta 21. Mitt efterlängtade 12h-lopp. Det kostar fjuttiga 18 euro och evenemanget är i Tammerfors, så även om jag skulle få feber, eller om det skulle vara snöstorm (loppet är utomhus) så svider det inte så förskräckligt om man skulle missa loppet av orsak eller annan.
De har flera klasser:
- 1/2 maraton
- Maraton
- 50 km
- 100 km
- och non-stop-löpning 9-21.

Jag funderade länge och väl på 100 km, för där skulle man fått ett officiell tid. Men jag vet inte riktigt hur mycket tid man har på sig, så jag tänkte att jag testar det här nu och så så ser vi hur långt jag kommer och så kanske jag trycker in ett 100 km:s lopp om det känns trevligt då nån gång efter det. :)

Kanske jag kan fresta någon av er att haka på? Ett första halvmaraton? Maraton? Ultra? Super-ultra? Eller haka på nån gång mellan 9 och 21?

"Pain is temporary, Glory is forever!"

15 kommentarer:

  1. Har du återhämtat dig från helgens firande:) 42 km räcker mer än väl för min del. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo tack! Har tränat och varit spiknykter hela helgen lång! :)
      Det fanns 42 kilometers-klass också ifall du missade? ;)

      Radera
  2. Det här hade jag inte tackat nej till... men det är visst samma dag som Vaarojen?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det är lite senare 27.10, Vaarjen är 6.10. :) Så om du har nå ork kvar så? :)

      Radera
  3. Wiha finns i mina planer också i år. Sprang maraton där för två år sen, skulle ha sprungit 50 km egentligen men hade inte tid att komma dit till 9 på morgon så det blev eftermiddagsmaratonet. Skulle vilja springa 100 km i år, men sneglar egentligen mer på lopp utomlands i september :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Nå det sku nog va roligt om du också hängde på! Även om du springer i september kan du ju också komma på en lunk i slutet av oktober?

      Radera
  4. WoooW, du är så himla cool Liza! Jag beundrar dig och dina nya utmaningar! Jag ska hålla alla tummar i världen så att det går bra för dig. Just do it, I believe in you! Träningskramar från en nörd till en annan! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj tack Michaela! :)
      Jag ska hålla tummen för dig med! Jubileumsmaraton närmar sig med stormsteg! Det lär ju inte bli lika kyligt som under det reguljära stockholm marathon! ;)

      Radera
  5. Liza, du är så cool när det gäller löparutmaningar :) Blir det annars Kivitippu igen för dig det här året? Jag har tänkt delta igen, bara jag är frisk den dagen. Jag har gjort en ultra idag, blev 51,25 km med löparbarnvagn (utan barn, de var på dagis, men i kärran hade jag lite ombyteskläder och dricka). Fortfarande helt salig och endorfinstinn. :) Sköt om dig och kul att följa din blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Susann! Vad glad jag blir! :)
      Men det är nog du som är cool! 51,25 km med barnvagn? Jag har ingen chans! ;)

      Nej det blir nog inget Kivitippu igen. Jag vill gärna springa nya lopp i nya miljöer varje gång, så det blir inte samma lopp fler gånger.

      Sköt om dig du med och hoppas vi ses igen! :D

      Radera
  6. Hur tänkte du ta dig dit till Koli? jag börjar också känna mig sugen på detdär loppet. Jag undrar o man på nåt sätt kunde ha delvis gemensam transport dit? Det är ju lite åsides.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska inte till Koli. Jag ska till Tammerfors "Wihan Kilometrit" i oktober. Men Mammaspring (http://www.mammaspring.com/) ska dit!

      Radera
    2. aha, jag misstolkade nånting då. Dendär Koligrejen verkar lite intressant! JAg skall undersöka hur man eventuellt skulle kunna ta sig dit osv..

      Radera