måndag, juni 20, 2011

27 km

Hej hej och väldigt mycket hej! :)

Jag lever.

Igår sprang jag 27 km: runt och runt och runt igen på Wasklot skogens motionsbana. Om man springer banan runt inklusive transportsträckan till och från banan så får 3,4 km per varv.
8 varv runt wasklot med andra ord. Mmm, det är kanske lite tråkigt, men det är bra om man vill ha vatten och dylikt med sig utan att behöva kånka på allting under själva löpningen. Musik i öronen har även en underlättande effekt på allt varvande.

Jag fantiserade lite om att jag eventuellt skulle ha lyckats avverka 12 varv (40,8 km) men efter 21 km styvnade bakbenen (senorna bakom knäna) såpass att jag hade svårt att ta några steg alls, så jag gav efter vid 27,2 km.

Nästa långlänk. ! :)

Det roliga är ändå att benen känns måhända lite trötta idag, men de gör inte ont som de gjorde för bara 9 månader sedan efter Vasa halvmaraton. Ingen ank-gång och inga problem med att sätta sig ner eller ställa sig upp och stå.

Progress is a sweet deal!

4 kommentarer:

  1. imponerande Liza! Du är så duktig.

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat! Jag har ingenting emot varvbanor på tävling, men på träning tycker jag det är otroligt tråkigt ;)

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag är nyfiken. Var Helsingfors maraton 2009 ditt första helmaraton? Jag har anmält mig till ett maratonlopp på hösten och undrar nog om jag är riktigt klok. Stressar redan nu för hur jag skall få till stånd tillräckligt med träning. Hur kändes det, och hur länge/mycket hade du tränat? och kanske det viktigaste av allt, hur mycket hade du hållit på med löpning innan du började träna?

    SvaraRadera
  4. Cecilia: Tycker du? Tack, det värmer!

    Johanna: Heheh, jag då igen vill inte springa runt bana under tävling/tillställningar. Tycker det låter väldigt jobbigt att Stockholm är två varv...

    Förvånad: Hej själv! Ja, Helsingfors 2009 var mitt första maraton. Javisst är det lite galet med maraton, det är du inte ensam om att tycka! :)
    Det kändes fantastiskt, fantastiskt kämpigt och fantastiskt sprudlande! Du måste göra det själv för att förstå, men du kan läsa om mina känslor här: http://lizalopare.blogspot.com/2009/08/knaet-holl.html OCH här: http://lizalopare.blogspot.com/2011/03/race-day.html
    Jag hade tränat i kring 6 månader rätt så målmedvetet inför det första loppet. Följde ett program från maraton.se rätt långt faktiskt. Tränade i medeltal 3-4 gånger per vecka. Före HCM hade jag sprungit två halvmaraton, båda på över två timmar. Jag är långsam, än i denna dag. Det hoppas jag råda bot på med Löpskolan jag gått med i. MEN jag är rätt uthållig, och lite envis, och med det kommer man rätt långt...åtminstone ett maraton! ;)
    Jag började springa just efter att jag slutat röka, i slutet av 2007. Hösten 2008 sprang jag mitt första halvmaraton och löpberoendet var ett faktum. Före 2007 var träning och motion i någon form i princip lika med noll!!
    Hoppas det var ett informerande svar, men om det inte var det så fråga gärna på hur mycket du vill!
    :D

    SvaraRadera