måndag, juni 13, 2011

Blodsmakande nivåtest

Hej där!

Mmm, jag inser att jag varit borta nästan en hel vecka! Beklagar detta. Jag har haft mycket jobb och faktiskt lite av ett liv också de senaste dagarna. :)

I fredags blev det en liten spontan picknick i parken med några vänner och lördagen fick jag spendera ute i skärgården! Fantastiskt! Vi har ingen egen sommarstuga, så varje chans att få snylta på någon annans skärgårdsgästvänlighet tas tacksamt emot! :)
Helgen har varit suverän och festglad! Vilket för mig till dagens "problem". Jag hade heeeeelt missat att vi skulle ha nivåtest i löpskolan idag.

Testet utfördes så att man först lunkar, så långsamt det bara är möjligt (vilket är rätt svårt faktiskt), med jämn fart i 1 km. Sedan vilar man lite och sedan springer man 1 km igen, i lite snabbare, men jämn, fart. "En snabb, men behaglig fart" som vår tränare uttryckte det.
Så vilade man lite igen och sedan, sedan skulle man springa precis allt vad man orkade (och lite till) i 1 km.
Jag dog ju nästan.

Nå nej, inte riktigt, men jag kan verkligen inte tacka den gångna helgen för en fin prestation.

Första varvet: 1 km, 6,57 min, pulsen 148 slag/minut.
Andra varvet: 1 km, 5,45 min, pulsen 166 slag/minut.
Tredje varvet: 1 km, 4.25 min, pulsen 188 slag/minut.

På det sista varvet var jag faktiskt snabbast! En liten tröst mot den dåliga kondisen.
Jag hade blodsmak i munnen ännu i bilfärden hem och i duschen hostade jag så jag trodde att ena lungan skulle komma ut. Kan en festhelg tar ner en så där eller är jag kanske i sämre skick än jag trodde? Tippar på den sistnämnda, men löpskolan ska väl kunna råda bot på det va?

Hur har ni spenderat denna fantastiskt heta helg? På West Coast Race eller på bryggan?

3 kommentarer:

  1. En festhelg gör dig i obalans, så var inte orolig formen kommer nog tillbaka om du skippar festliga drycker, äter och sover ordentligt.
    Trots festlig helg gick det ju riktigt bra för dig. Skulle jag bo närmare Vasa skulle jag nog haka på dig på löparskolan, det verkar så himla lärorikt och roligt.

    SvaraRadera
  2. Det gick ju riktigt fint för dig, fastän blodsmaken kom. Det hör förstås lite till vid såadna här tester. Vi gjorde samma test i vintras, men då blev det 5*1000m. För varje varv skulle man öka pulsen med x antal slag. Kul med sådana här tester, kommer du att få något vidare analytiskt svar på testet i ett senare skede?

    SvaraRadera
  3. Cecilia: Ja, den gör väl det antar jag. :) Ja det skulle va kul och träffas lite oftare! :)

    Jill: Ja du menar det? ;)
    Jo han skulle analysera dem och mejla svar till oss så snart som möjligt. I slutet av kursen testar vi formen igen! DET blir intressant att se om man blivit bättre! :)

    SvaraRadera