onsdag, november 14, 2012

Bastubad

Jag har blivit löjligt förtjust i att bada bastu. Kör bastubad nästan varje gång efter träningen nuförtiden, ungefär 15minuter. Det är ju så himla skönt och avslappnande! Sedan raka vägen i en iskall dusch! ...okej, kanske inte iskall, men kall...ljummen. Inte varm i alla fall.

Tränade styrka idag. Armar, ben och rygg. Gjorde likadant i måndags också före spinningen och märkte att jag blivit svagare i armarna! På en vecka!?! Eller så var det dålig dagsform, det händer ju även den bästa. Men jag kände mig väldigt svag och otränad så nu gäller det att pumpa lite.

Hur ofta badar ni bastu? Och hur länge? (I ett kör alltså)

8 kommentarer:

 1. Jag badar ganska regelbundet en gång i veckan. Det hör till fredagskvällsritualen, men badar bastu och dricker några bastuöl eller bastuläsk eller whatever. Det är något jag växt upp med och jag har svårt att låta bli att knäppa på bastun på fredag kväll när jag har tillgång till en.

  Jag badar runt 20-30 minuter åt gången, ungefär tills jag börjar känna mig svimmfärdig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en sådan tradition är jag också uppväxt med, men sedan fyllde jag 15 och så lämnade det liksom på hyllan. Tills nu.
   :)

   Radera
 2. Har ingen bastu själv så det blir bastu mest på sommaren på villan eller hemma hos föräldrarna. Tycker bastu är härligt men står ut ungefär 5minuter sen måste jag ut efter frisk luft emellan :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det beror ju väldigt mycket på bastun också. Villabastu med vedeldning kan bli lite heta, men ack så charmigt och nostalgiskt. Skäribastu <3

   Radera
 3. Kerran viikossa. Simhallen i Jeppis har i det ena omklädningsrummet både en ångbastu och en vanlig traditionell bastu. Sånt gillar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst tusan är det skönt med bastu? :)

   Radera
 4. Badar bastu kanske en gång i månaden. Vi har elbastu så det känns inte riktigt "på riktigt". På julen badar vi alltid skäribastu - i en liten bastu ovanför vattnet. Så hopp i havet och skaka tänder på det :D Brutalt!

  SvaraRadera