söndag, november 11, 2012

Eliza - din terapeut på nätet

Har ni råkat på Terapeuten Eliza? Jag snubblade över "henne" för kanske 10 år sedan då jag googlade mitt namn första gången. Man blir galen på henne till slut, men det är ganska kul till en början och jag förvånades över hur relativt enkelt det ändå verkade vara att skapa ett sånt där semi-vettigt program. Men ge henne en ärlig (det blir roligare så) chans. Ställ frågor, svara och prata med henne som om hon var verklig.
Ett varv skrev jag faktiskt:
"You drive me crazy!!!"
då jag tänkt få kortslutning på henne och hon svarade lugnt och stilla
"Oh, I drive you crazy?"
"Yes!"
svarade jag.
"You are sure?"
replikerade hon...
Gaaaaaah!

Så har vi firat farsdag här i Finlands soligaste stad idag (jag skulle nog vilja se uppdaterad statistik på det där påståendet...). Började med smörgåstårta hos morfar, följt av middag och gräddtårta med svärfar och sedan ett ljus vid min pappas grav. Han gick bort för 12 år sedan. Jag har fortfarande kvar en flaska av hans rakvatten och alltid ibland tar jag fram den och dooooftar så in i norden på den. Det finns inget som doftar pappa som det där rakvattnet. Och jag är själaglad att jag har kvar den. 

Hoppas alla pappor haft en riktigt fin farsdag och tack för att ni finns!

2 kommentarer:

  1. Här är en till som tände ljus. Jag har sparat på en massa "töntiga" föremål som jag kopplar samman med min pappa och de är omöjliga att skiljas från.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och tur att man aldrig behöver skiljas från dom heller. :)

      Radera