lördag, januari 07, 2012

Alice...


...i underlandet. Hade jag 1/10 av Lewis Carrolls fantasi skulle jag åstadkomma storheter. Jag sitter där och kollar Tim Burtons version av sagan och kan inte annat än beundra fantasin i det hela. Hur kommer man på att tänka på en hattmakare eller katten? Är det för sent att utveckla fantasi? En sådan fantasi? Går det ens eller är det nåt man föds med?

Flödar fantasin hos er ännu eller har ni gått och blivit vettiga?

6 kommentarer:

  1. En intressant frågeställning det där med fantasin.

    Jag tror att man föds med en viss grundfantasi men sen kan man antingen stimulera eller undertrycka den beroende på hur man lever och om man uppmuntras eller inte.

    Jag har märkt att min fantasi bleknat mer och mer sen jag började jobba på Iso W., för där är man ju "vettig" (?) :)

    Förut hade jag inget problem med att producera ett blogginlägg per dag, fast det nu handlade om vad som helst, och nu är det bra om jag kommer på ett i veckan. Och jag skyller på Iso W., eller hur jag låter det påverka mig kanske. Känns som att man borde vara vuxen nu, senast.

    Hmmm... Va dumt!

    SvaraRadera
  2. Tomas: Ja eller hur? Och trots att jag slutat kolla på TV i veckorna så tycker jag inte att min egen fantasi påverkats åt något håll för den skull. Fast i och för sig sitter jag ju då ännu mer här vid datorn, läser bloggar och facebookar. Hur i all världen skulle fantasin utvecklas mera av det då?
    Knepigt...

    SvaraRadera
  3. Min fantasi har definitivt försämras de senaste åren, eftersom jag arbetar med bokföring ryms det inte så mycket fantasi in i arbetsbeskrivningen. Jag har alltid gillat att skriva berättelser och hitta på saker, men det blir så sällan nuförtiden. En arbetskollega sade att man inte borde ha samma platser kring kaffebordet, eftersom det hämmar fantasin.

    SvaraRadera
  4. Jill: Låter som om det kan ligga nåt i kaffebordsteorin. :)
    Jag har alltid gillat att teckna, men om jag idag har jag ingen aning om vad jag skulle gör med det tomma pappret och pennan...

    SvaraRadera
  5. Åh,länge sen jag såg den..så vacker!

    SvaraRadera
  6. Suzan: Hej på dej! :) Ja, den är verkligen fascinerande! :)

    SvaraRadera