måndag, september 10, 2012

It's good to be back


Ja, fy f*n va skönt det var med ett hårt träningspass igen efter en vecka med (om än mycket promenerande) öl, whisky och lätt skräpmat.

Orkar inte sammanfatta en reseskildring just nu, den får vänta lite ännu, men jag kan berätta lite om matchen vi såg och visa bilder från det. Ok?

Efter loppet hade vi fotboll på programmet. Traktering och det prominenta Glasgow Rangers mot Elgin City på Ibrox Stadium. Grejen här är att Glasgow Rangers egentligen är ett liga-lag i Skotska ligan, men konkkade i somras och hamnade att börja om från botten: Division 3.  Det är alltså frågan om heltidsspelande fotbollsspelare mot rörmokare, bankkillar, bilmekaniker, kontaktchefer och dylika som spelar lite fotis fritiden.

Men det var sannerligen mäktigt och Glasgow fansen har stora hjärtan. Med 46 000 personer på åskådarbänken där divison 3 -motståndarlaget Elgin City är vana med högst 140 åskådare, måste det ha varit en galen upplevelse för det gästande laget.

Jag tyckte inledningsvis synd om Elgin City, men fick det påpekat för mig att det nog snarare var frågan om deras livs match. Och trots att matchen slutade 5-1 till Rangers, så var det säkert en trevlig stämning i Elgin-bastun efteråt.

En Person Bästa -Piña Colada före avfärd
 

At the Gate
 

Vin till middagen
 

 Utsikten från läktaren
 
 Ni ska veta att då 46 000 personer sjunger Simply the bes
så får man sannerligen gåshud och kanske lite lätt fuktiga ögon också.
 

 Och avslutar med en sväng ner till Trofé-rummet.
Trofé-rummet hos ett lag som har korats
Skotska mästare inte mindre än 54 gånger...
 ...och dessutom förärats med en Tour De France -cykel.
Det var sannerligen en fin och minnesvärd upplevelse.

God natt.

2 kommentarer:

  1. Gissar att det var rätt så mäktigt där på fotbollsstadion.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du gissar alldeles rätt. Varm och fin stämning! :)

      Radera