söndag, september 30, 2012

4-timmars löpning

Satt här hemma och funderade över hur jag ska spendera denna söndag. Lenkki? Ja varför inte. Men det var ruskigt väder. Regn och slask. Not so fun in september.

Så jag for till Ladyline. Skrapade ihop 4h stilla lunkade på löpmattan tillsammans med en National Geographics (eller liknande)-film i typ 2h följt av Two and a Half Men i de resterande två timmarna. I antal kilometer blev det 32 sådana. Inte så mycket med tanke på tiden, men så där är det ibland. Jag var ju i alla fall i farten i 4 timmar. Det är inte så dåligt för en vanlig söndag, eller någon annan vanlig dag för den delen.

Benen var nog rätt så trötta redan vi tre timmar löpning, men jag tänkte sätta in lite kilometer i benen och pannben i skallen. Så det blev fyra. Skulle ganska säkert ha kunnat köra en än timme till om det inte varit för att mina fötter var väldigt sjuka och trötta. Nu är de om möjligt ännu mer ömma och stela.

Jag undrar om det är löpningen som gör att min vrister blir så sjuka och stela? Det är värre alltid efter att jag haft löpning (och BodyStep?) med i träningen. Men det gör inte ont i vristerna under själva träningen...

Människans kropp är nog ett besynnerligt och fascinerande ting. Håller ni med?

18 kommentarer:

 1. FYRA TIMMAR på löpmatta! Herregyyyyd. Jag har en gång sprungit 24 km på löpmatta och var färdig att skära upp handlederna av tristess.
  Du är hårdare än hård my dear. FInt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Jag hade ju dock både film och serier och musik i öronen som underhöll. Det gick alldeles utmärkt. :)

   Radera
 2. Jag håller med: FYRA TIMMAR PÅ LÖPBAND?? WHAT??? Jag är grymt imponerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Heidi! :) Jag hade ändå som sagt rätt mycket underhållning under de fyra timmarna!

   Radera
 3. Det var strongt! Mitt rekord på löpmatta är 10 km, och det var uuuurtråkigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, inte är det kanske nåt man vill göra varje vecka, men igår råkade vara en sån dag då det bara flöt. Hellre på mattan än ute i regn och rusk. :)

   Radera
 4. Whaaaaaaaaaaaaaaaaat?? Liza, du skojar. Hade du på riktigt sprungit i FYRA (förlåt, fuckín) TIMMAR på det där löpbandet? OMG, du är så cool! Imponerande! Ditt pannben måste vara gjort av stål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heheh! Japp! Tack! :D
   Inte är det nu så galet ändå inte. Det var en långlänk i mysfart. Däremot är maraton på fyra timmar (och 3 och en halv timme för som Heidi här ovan) coolt och imponerande! Har lååång väg dit ännu! :D

   Radera
 5. Vi får köra tillsammans på löpbandet nån gång och bygga pannben :) Jag sprang 50 km på löpband en vinter (minns inte tiden, men kring 5 timmar säkert?), men efter det har det inte blivit längre än 24-25 km som längst. Det är faktiskt bra pannbensträning! :) Blir nog bra i Tammerfors nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan vi gott göra, fast jag får knappast ihop 50 på fem timmar på löpbandet. Jag vet inte jag men jag vågar nästan lova att jag hade sprungit längre igår på samma tid om jag sprungit utomhus. Litar inte alls på löpmattor... ;)
   Bara det inte kommer snö innan tammerfors. Har absolut ingen lust att springa 12h i snö/snöslask.
   :)
   Vill ännu en gång passa på att tacka dig för 15+5 tipset. Det funkar så otroligt bra för benen! De är inte det minsta ömma eller sega idag! :D

   Radera
 6. Shit pommesfrittes, brukar själv nästan dö på LL:s löpband eftersom jag har sett de flesta avsnitten av How I met your mother/friends/SATC och Animal Planet orkar jag helt enkelt inte med. Men om man skulle ta med egen musik i hörlurarna och de finns några nya fräscha avsnitt kanske, obs kanske, skulle det gå an. I alla fall om man inte har några andra val, det är -30c där ute och man måååste på långlänk. Well, den dagen då jag tvingas göra samma sak ska jag tänka på dig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, det var både om och men och kanske. :) Men om man kan vara till ens lite hjälp då den dagen kommer så gör det min dag! :D

   Radera
 7. Nämen juku... det skulle jag nog aldrig klara av! Där spricker mitt tålamod! Du är gjord av stål kvinna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju liksom så bekvämt att springa på matta: man kan kolla på tv, man kan fylla på dricka när som helst, wc:n finns alltid nära och man kan sluta när som helst.
   Ute i världen: kan drickat ta slut och man kanske inet har några pengar på sig, det kan vara flera, flera kilometer till närmaste wc, skogen och skogsvägen är nu inte SÅ himla kul att stirra på i fyra timmar och man kan har 10-30 kilometer innan man är hemma igen TROTS att man redan sprungit 20-30 kilometer...

   Men jo, nog är ju riktiga världen bra trevlig den med! :)

   Radera
 8. Säger som mammaspring. Men juku! Fasen vad starkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Säger som jag sade till henne med: Men det är ack så bekvämt! :)

   Radera
 9. Min kommentar försvann! MEn det är nog galet med 4 h, helt hullut.

  SvaraRadera