tisdag, mars 12, 2013

Bastubadande kvinnor

Jag har på sistone lagt märke till en liten detalj bland kvinnor och tjejer som badar bastu i allmänna/gemensamma bastu-utrymmen. De kommer in i bastun, kastar eventuellt en hastig "Hej hej"-blick på en och sätter sig sedan ned. Efter en rätt kort stund flyger antingen ena eller båda benen upp så att de sitter i 90 graders vinkel mot under laget. Och så sitter de där och kollar in sina ben en stund och sedan åker benet/benen ner tillbaka och sittordningen är återställd. Jag har märkt att jag gjort det själv också. Varför i all världen?

Nån som känner sig träffad eller som varit med om detta fenomen? Händer det hos grabbarna också?

Jag vill förresten ta tillbaka det jag sade i mitt förra inlägg, om att jag inte blivit visare eller mera tacksam sedan jag slutade skriva. Det stämmer inte. Eller speciellt "vis" har jag nog inte blivit men jag har lärt mig en hel del om tacksamhet och vilken skör tråd allting sist och slutligen faktiskt hänger på. Detta lärde jag mig alltså inte för att jag slutade blogga. Gud ska veta hur gärna jag hade velat lära mig den läxan bara genom att sluta skriva. Men någon hade andra planer för mig denna gång. Trots det, mitt i allt det hjärtskärande eländet fick jag åter en gång upp ögonen för hur lyckligt lottad jag ändå är.

Hur det än går i det här livet, oavsett om det går käpprätt åt helvete eller om jag får allting jag någonsin kunnat drömma om, så är jag aldrig ensam. Och det är jag oerhört tacksam för.

4 kommentarer:

 1. Härligt att du är tillbaka! Jeii!! :)

  Jag tror att det där med benen är något slags social protocol. Alla gör så, så då sk ajag också göra så. Samt ett bra tillfälle att kolla in om benen behöver åtgärdas eller inte. ELLER så fryser man lite om benen och vill värmadem genom att håll adem högre upp. Det är ju varmare lite högre upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :)

   Du har några goda poänger där jo.

   Radera
 2. Jag gör faktiskt också så, fastän jag aldrig tänkt på saken. Oftast är det som Kaaja säger att jag kollar upp möjliga saker som borde åtgärdas. Skulle vara intressant att höra om män gör samma sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller om de har nån motsvarande koll...
   :)

   Radera