onsdag, mars 13, 2013

Combat fasoner

Jag har en galen reaktionsförmåga i BodyCombat nuförtiden. Jag är så snabb att jag inte ens hinner reagera på mig själv. ;)

Under gårdagens BodyCombat kom nämligen höger hand fram så fort i ett rakt slag framåt att vänster handens föregående krokslag inte hann reagera och fick sig en galen smäll i den där "kudden" på handen mellan tumme och pekfinger. Det gjorde så ont att jag inte kunde knyta handen mera under passet. Det är kanske faktiskt inte för intet som jag (enligt egen utsago) kallas för blixten i Badminton.

BodyCombat är kul. Det är mångsidigt och man får bra träning för överkroppen som man kanske annars inte skulle få. Det finns två rörelser dock som jag inte alls gillar. 

Den ena är då man står och håller i en imaginär persons huvud, som märkväl redan ligger på marken, och så slår man personen upprepade gånger i nyllet. Det blir för våldsamt och känns som misshandel, trots att man egentligen inte slår någon. I de övriga rörelserna så liksom "slåss" man ju mot någon (även här imaginär) som slåss tillbaka. Men i denna rörelse så ligger personen på marken och man bara fortsätter slå. Jag tycker det känns rått.

Den andra rörelsen är när man håller i en fiktiv kniv och svingar omkring och hugger den i magen på sin imaginära motståndare. Samma känsla här. De flesta övriga rörelser känns mera fitnessaktiga och inte fullt så allvarliga eller självförsvarskursstilade. Men dessa två är för våldsamt verkliga.

Min en kompis höll med mig då jag berättade om mina känslor kring dessa två rörelser och tillade att man samtidigt blir lite rädd för de övriga deltagarna då man ser sig omkring i salen och inser att man är omringad av en massa maniskt knivhuggande personer. Detta dock med en glimt i ögat.

Är jag superfjantig eller känner nån annan likadant?

Bild: härifrån

6 kommentarer:

 1. Men det är ju inte en kniv Liza - det är ju ett tungt svärd! ;) Och du behöver ett sånt i fantasin för att aktivera bålmuskulaturen så mycket som möjligt (att svinga nåt som väger ungefär 20 kg är inte lätt). Dessutom har ju din "motståndare" också ett svärd. Tänk på det! ;)
  Angående streetfighten så är det nog bara rått. Hittar inget försvar mot att slå på nån som redan ligger. Däremot gillar jag rörelsen. Det är den bästa övningen när man ska "unleash:a". Släppa ut allt och bara köra hårt. Mental urladdning! :D Ut med elakheten så är du snäll sen när du går ut ur salen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, ett tungt svärd. Det känns ändå hemskt. Chansen är ju stor att man tar livet av nån...

   Jag får den där feelisen då vi kör oavbrutet raka slag framåt.
   Face-nitar-röreslen känns mest fjantig då vi gör den där och jag önskar bara att den snart ska vara över... ;)

   Radera
  2. Men du kan nog ta livet av folk med raka slag också. ;)
   Nämen, förstår nog vad du menar. Nu ska jag sluta va näsvis. ;)
   Men jag gillar streetfighten i BC - sen kunde den ju undvikas i andra fall.

   Men har du fått pröva på Pirates-låten nå då? Ogillar du svärdet då också?

   Radera
  3. Öh nej jag tror inte det. Vad är det för låt?

   Radera
 2. Det är pirates of the caribbean-låten med en grym svärdkata i början! Allas favorit! :D Säg åt din combatinstruktör att du vill ha den!

  http://www.youtube.com/watch?v=GS19lNoMS2Y

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok. Ska höra med henne. TänX! :D

   Radera