måndag, mars 19, 2012

Söndgsvila och måndagsstyrka

Jag vilade igår. Heila dagen! Det började med att jag sov 14 timmar mellan lördag och söndag, sedan hade jag lite stegring* (småfeber) då jag vaknade och jag kände att jag var helt slut i kropp och knopp så jag valde faktiskt rent och skärt latmansliv framför någon form av aktiv vila.
*I grannlandet i väst lär "stegring" ska ha en heeelt annan betydelse än det har här på vår sida om Östersjön och Bottniska viken.

Det var varken lätt eller roande. Det kommer absolut inget vettigt på TV längre. Om jag skulle måsta sitta stirra på den där burken dagarna i ända så skulle jag förlora förståndet. Det enda som räddade var några avsnitt av Friends, ett naturprogram om ormar och sedan en filmatisering av Jules Vernes "En världsomsegling under havet" från 1954. Med tanke på att den var från -54 blev jag djupt imponerad av bildkvalitén och alla mojänger och omgivningar i filmen. Jag har sett filmer från 90-talet som inte lyckats vidare bra med "specialeffekterna".

Jah, hur som helst. Det är färdigvilat nu och idag har jag tränat styrka än en gång. Skillnaden var att jag tränade i mina Vibram-Merrel. Jag har en tendens att knyta skorna allt för hårt och på gymporna och får följaktligen galet ont i fötterna, så jag testade tossorna redan i lördags på Body-passet and I saw that it was good.

Jag avrundade alltså dagens träning med en mycket lätt 20 minuters lunk på löpbandet med Vibram-Merrel skorna. Kändes inte alls i vaderna, som det alltså brukar göra. Kanske man utvecklat en bättre löpteknik i alla fall? Enda som kändes var att det blev hett under fossingarna, mycket hett. Tror inte att jag skulle vilja springa några långpass på löpbandet med de där skorna. Men ute i vida världen såhär i vårtider? Svar ja.

2 kommentarer:

  1. Skönt att stegringen gick över så snabbt. Och det där tv utbudet var inte något att hänga i julgranen.

    SvaraRadera
  2. Snorkkis: Javisst, särskilt med tanke på en kommande avresa mot alperna på torsdag. ;)

    SvaraRadera