söndag, juli 31, 2011

Helgens

Det har inte helt oväntat varit några partyn för min del denna helg. Nej, fredagen spenderades i städandets tecken och på lördag kände jag mig såpass frisk att jag tog mig en rask promenad. 11,4 km gång fick jag ihopskrapat faktiskt. Lite väl rask takt hade jag eftersom smalbensmusklerna var mycket ömma i morse då jag vaknade. Tänkte att en kort och lugn söndagslänk kan råda bot på eländet. Men först började jag knåpa ihop en ny spellista till långloppet nästa lördag. Spellistan blir i slutändan inte så värst ny, eftersom jag inte införskaffat någon ny musik sedan förra gången, men jag fick med några nya gamla låtar som jag inte haft med på ett tag.

Nåväl, dagens löpning var väl så där. Benen kändes blytunga och andningen gick trögt, men vinden har börjat bli rätt sval så det var inte outhärdligt hett i alla fall. 6,6 km sprang jag in i alla fall och avrundade med lite core och stretching. Blir mycket stretchande inkommande vecka.

På tal om väder, 10-dygnsprognosen för Lappajärvi lovar +20C och regn till nästa lördag. Det låter ju inte så värst kul. Har inget emot lite regnlöpning, men jag skulle inte vilja vara dyngblöt i 69 km. Nå, kanske vädret hinner ändras ett antal gånger till dess? Sällan kan man ens lita på väderprognoser för följande dag.

Det pirrar som tusan i magen ska ni veta! Jag är galet nervös och ivrig inför detta lopp!

6 kommentarer:

  1. Det är så skönt att det börjar bli lite svalare, gör löpningen mycket lättare. Men regn är inte så kul, speciellt inte om man har elektronik med på resan som kan förstöras. Vädret hinner säkerligen ändra, vi ska hoppas på det bästa. Njut av pirrighetskänslan!

    SvaraRadera
  2. Nej, regn vill vi inte ha i Lappajärvi! Jag försöker intala mig själv att 69 km inte är så långt... bara ett maraton, ett halvmaraton och lite till Jisses ;) Jag har sprungit två maraton i sommar- i mitten på juni och så i förra veckan på fredagen. Båda var bra lopp, men visst var det kul att komma i mål efter 42 km... och på lördag ska man springa ännu längre. Vilken utmaning! Dessutom är det ganska mycket långa raksträckor och uppförsbackar längs banan i Kivitippu.
    Jag kommer nog fram och säger hej om jag dyker upp. Har fortfarande lite funderingar om jag kan ställa upp eller inte. Har två små barn och det känns lite "egoistiskt" att vara borta en hel dag "bara för att vara ute och springa". Ja det är inte lätt. :)
    Hälsn. Sanna

    SvaraRadera
  3. Jill: Ja, augusti-september är förmodligen de allra bästa löparmånaderna! :)
    Nä, pirret lär inte gå förbi i första taget. :)

    Sanna: Nä regn blir nog inge kul nej. Men det kanske hinner ändra flere gånger om ännu? Raksträckor har jag faktiskt inget emot så länge de är nya för mig, har man däremot sett dem ett antal gånger redan så vill det bli lite långrandigt kanske. Uppförsbackar gillar väl ingen? ;)
    Jag kan tänka mig att det inte är det lättaste att kombinera långdistanslöpning och familjetid om inte alla i familjen springer. Men om barna e små så springer de knappast så hemskt långt? ;) Men kom gärna och säg hej om du dyker upp och om du får syn på mig, det skulle vara trevligt! :)

    SvaraRadera
  4. Sanna: Vad har du sprungit för maraton, om man får fråga? Här i Österbotten eller? :)

    SvaraRadera
  5. Ja, vädret kan nog ändra sig flera gånger än. Mina barn är 1,5 år (snart), tvillingar. De brukar vara med i barnvagnen då jag är ute och springer (25 km har jag sprungit som längst med dem för 2 veckor sen :)) Jättebra träning för ens kondition och styrka, riktiga uthållighetspass :)Tjejerna sover då jag springer. Men far jag till Kivitippu så är de nog hemma med sin pappa. Han tycker förresten att jag är superbra på att tjata så för hans del "får" jag nog åka iväg till ultran, men det är mitt "samvete" som gnager.
    Jag sprang marathon ifjol i Kivitippu, gick inte så bra, men det var 4 månader efter att jag fött barn så... Annars gillade jag hela arrangemanget. Bra med service och trevliga arrangörer. Då var det en supervarm dag. Fin terräng, men en massa backar som sagt. Det var mitt andra marathon. Det första sprang jag i Helsingfors 2008. Nu i år förbättrade jag mitt personbästa med en timme i Alajärvi (3.39) och så sprang jag i Jakobstad förra veckan (3.50).
    /Sanna

    SvaraRadera
  6. Sanna: Söta öde! Va fina tider du har! :) Tider som jag bara kan drömma om! (Inget fel på att drömma heller, det håller en i gång i alla fall). Nå, du kommer och rycker mig i ärmen om du ser mig där nånstans! :)

    SvaraRadera