torsdag, november 14, 2013

Den biologiska klockan

Visst är det en mycket bra och positiv sak att kroppen automatiskt programmerar och anpassar sig till vad som komma skall då barnet är fött. Som till exempel det här med att man vaknar tidigare än man normalt skulle göra...men klockan 5 på morgonen känns ändå lite väl tidigt. I och för sig hade jag nog sovit 7 timmar vid det laget. Försökte somna om i en halv timme och sedan blev det att läsa Kalle Anka i ytterligare en halv timme innan jag fick acceptera att jag antagligen vaknat för idag.

Är det kanske så att jag äntligen blivit vuxen? Rent biologiskt? Behöver jag inte 9-12h sömn längre? Kan jag kanske börja se på de där programmen som alla andra ser på som börjar först efter 22 på kvällen? Och ändå orka upp i tid till jobbet i framtiden? Fascinerande.

Magen v.34

5 kommentarer:

 1. Så himla fin magen är! Och känner igen det där med morgonpiggheten... vaknar och är superpigg vid kl 6 typ varje morgon. Däckar iofs klockan 9 så hinner inte med serierna ändå. Tur det finns play-tjänster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :D
   Jo jag brukar gå och lägga mig tidigt jag med, kring 21 (grymma mommo-fasoner, va?). Nåväl, nog kan man ju bra sparka igång dagen klockan 5 också. T.ex. tillsammans med play-tjänsterna då i brist på annat. :)

   Radera
 2. Min biologiska klocka behöver nog byta batterier. Bra att du får sovd. Jag har alltid sovd bra fram tills för två veckor sedan. Ligger vaken mitt i natten 2-4 timmar och sen sover jag bäst på morgonen och tidig kväll. Sen är jag dödstrött hela dagarna och kan inte vila. Jag hoppas verkligen det svänger snart så jag får sovd. De sista 10 v känns väldigt långa utan ordentlig sömn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sänger nog säkert snart igen. Sedan kan det ju hända att man kanske känner sig mer utvilad då du får gå på mammaledigheten. Då får du ju också vila precis då du vill. :)
   Men hoppas att det svänger. Mår du annars bra? När hade ni beräknat förresten?

   Radera
  2. Jo annars mår jag nog bra, lågt hb men det hör ju till. Bf var den 21 januari så det känns som en bit dit än. Tur att det kommer jul emellan så det händer något.

   Radera