fredag, november 15, 2013

Vaken!

Japp. 04:35 visade klockan då jag slog upp ögonen. Försökte somna om, men så fick babyn hicka och det känns ganska häftigt, men sedan tyckte jag lite synd om stackarn. Hicka är ju lite jobbigt då man själv råkar ut för det och sedan då att en sån där liten liten gos-krabat ska ligga där och hicka så att hela dens värld skakar kan ju inte vara så roligt? Låg vilade i kanske 45 minuter, kollade feijan och vädret på telefonen, läste en Kalle Anka för att sedan konstatera att jag åter en gång vaknat för dagen. Klev ur sängen just före 06:00. 

Råkade ut för ett blodsockerfall som hette duga igår. Jo, jag hade slarvat lite med maten tyvärr, men hade inte känt mig speciellt hungrig. Hur som. Satt och packade lite lådor och sånt då jag mitt i all blev knäsvag. Kände hur jag blev akut hungrig och armarna kändes väldigt svaga. Kallsvettades. Satte potatisen att koka och medan jag väntade slängde jag ner en näve salta nötter, två nävar Goijbär och lite torkade plommon. Och vatten. Sedan lade jag mig ned på sängen. Jösses liksom. Kallsvettningen upphörde ganska snart och sedan var potatisen färdiga. Köttbullar och potatismos gjorde susen. Nu blir det inget sådant slarv mera.

Hamnar förresten att lämna bort Magnesium brustabletterna. Sedan jag började med dem så har jag samlat på mig en massa vätska. Händerna och fötterna är så svullna på natten och nu på morgonen att de är svåra att röra på. På mödrarådgivningen sa de också att brustabletter brukar innehålla ganska mycket salter som gör att man kan dra på sig vätska. Så jag återgår till de jag hade tidigare och går och inhandlar ett par kompressionsstrumpor/calf sleeves till natten.

Nåjoo, nog om graviditets"besvär". Idag blir det lunch med kollegerna. Fredag har liksom blivit den dag då jag lunchar tillsammans med det signifikanta mysgänget. De är en underbart salig röra av knasbollar som gör arbetslivet till ett rent nöje. Som t.ex om någon frivilligt lämnar oss så går det inte ostraffat förbi.

Trevliga, snälla och positivt inställda flitiga arbetsmyror förvandlas plötsligt till ligister. 
 Ser ut som ren och skär kärlek och omtanke i mina ögon.
Eller hur?
;)

2 kommentarer:

 1. Ush vad det är jobbigt! Jag led själv av svår sömnlöshet under första graviditeten och jätte svåra blodsockerfall under båda. Jag lyckades svimma flere gånger då blodsockret plötsligt krashade utan tillräcklig förvarning. en gång hände det på en restaurang en annan gång på ett sjukhus. Superläskigt! Jag rekommenderar varmt att ha något godis i handväskan hela tiden, det är jobbigt när det slår till tex ute på stan. Sköt om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj nå det låter ju faktiskt läskigt med att svimma. Det kan ju gå riktigt snett.. :/
   Nu är det ju tyvärr så att jag inte kan gå omkring med godis så där "ifall att det skulle behövas" eftersom jag kommer att äta upp det innan det behövs... ;)
   En ask russin kanske? :)

   Radera