fredag, november 08, 2013

Kramp

Tränade igår igen. Preggo-prgrammet. Det gick typ lika bra som senast, men under uppvärmningen och nedvarvningen känner jag nog att jag går för
a) fort? (4,5 km/h)
b) tungt/uppförs?
eller bara 
c) ergonomiskt fel?

för det river liksom stundtals till i magen/sidan efter en stund. Uppvärmningen går rätt problemfritt men nedvarvningen brukar vara jobbig. Själva styrketräningsprogrammet funkar bra, men promenerandet vill bli lite knasigt. Men, jag tror ju att att det beror på just det: att jag är rätt så otränad just nu. För idag, dagen efter träningen så gick det hur bra som helst att promenera i rask takt in till stan och tillbaka därifrån också. Men jag tar ingen stress här heller. Jag pausar och vilar tills jag är på gång igen. Eller har ni någå råd och rön som man kanske borde beakta?

I natt fick jag min första kramp i benet på flera, flera år. Det var vaden som krampade. Jag vaknade med en gång och steg upp för att ställa mig och stå på det krampande benets fot. Hela benet var stenhårt och det tog god en stund innan det släppte. Usch, det gjorde verkligen ont! Gick alltså och köpte Magnex brustabletter idag.
http://www.vitabalans.com/index.php?id=302
De är mycket effektiva. Använde dem regelbundet för några år sedan, men de är lite dyra i längden och jag har klarat mig bra med de jag haft (Leader Vahva Magnesium) hittills så därför har jag inte känt för att fortsätta köpa brustabletterna, men nu får jag köra på det här ett tag igen.

Inte är Magnex nu så förskräckligt dyra heller, typ 7€ för 20 tabletter, men då jag fått 140 tabletter för samma pris och samma ranson magnesium och klarat mig på det så har det ju känts som en förhållandevis onödig utgift...

Nåjo. Livet går vidare.

2 kommentarer:

 1. Trots det är över 3 år sen kommer jag ihåg kramperna i vaden nattetid då hittade jag någonstanns ett tips om att ha varmt om vaden så jag sov med benvärmare uppdragna mellan vristen och knät och det hjälpte....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack, det kunde ju vara en ide faktiskt. Brukar vara skönt på vintern då man är ute och lunkar också... Dock har jag gryyyyymt varmt just nu. Skulle helst sova med ett fönster öppet, men det finns andra som inte har fullt lika varmt som jag. :)
   Men de där brustabletterna gjorde susen. Blir det värre mot slutet så får jag väl lov att tåla värmen då och dra på mig benvärmarna till natten. :)

   Radera