onsdag, november 20, 2013

Kan jag få extramycket Bearnaisesås?

Japp. Jag födislunchade med min fina mysiga återfunna vän Sanna igår. På August, som är stans bästa lunchställe enligt mig. Det serverades Nötstek med rostad potatis och Bearneaisesås. Eftersom som jag fyllde år så tyckte jag att jag gott kunde fråga om jag kan få lite mera Bea än alla andra eftersom det är min födelsedag. Snälla och rara människor som de är där på August så fick jag det, med ett leende. Sedan fick jag även specialbeställa kaakao med en skvätt kaffe i, eftersom det var min födelsedag. Och med kaakao-kaffen fick jag även en kokosboll och extra Fazers chokladbitar (man får alltid en Fazer chokladbit med kaffet). Eftersom det var min födelsedag. Bästa lunchstället. Punkt. 

Nåväl, sedan senare på kvällen bjöd favoriten på lite mat på Bistro Ernst, eftersom jag hade födelsedag. Gryyyymt goda hamburgare. Ska absolut provas om ni går dit. Nåt annat som ni bör testa är Vorschmack. Låter kanske inte så jättegott men det var faktiskt väldigt gott, smakade lite på det. Det ska jag ta nästa gång jag går dit. Ernst är visst enda restaurangen i Österbotten som har Vorschmack på menyn. Det sägs att det är Mannerheim som importerat rätten till Finland.

Aaaaanywho. Efter det tvättade jag bilen. Ja, eller satt i bilen medan bensinstationens tvättomat tvättade bilen. Inne i bilen satt jag och smaskade på en sån där stor Tupla. Needles to say att det blev allt för mycket sött under denna dag. Eftersom jag hade födelsedag. Nämnde jag det? ;) Följaktligen vaknade jag kallsvettig strax efter att jag somnat och mådde riktigt riktigt pyton. Fy fän för socker säger jag. Hoppas jag klarar mig utan den idag. För trots det fantastiska illamåendet igår, så känner jag gott att jag kunde ta lite choklad idag...

Socker: en lömsk, obarmhärtig och helt laglig drog.

Min vänner är väldigt händiga kan jag konstatera. Sanna här ovan hade virkat en gryyymt fin filt till vår lilla baby.

Och Nadja hade virkat den här galet söta mössan till babyn.

Jag kan inget sånt. Inget virkas, bakas, syas eller annat gör-det-själv-saker. Lovade Sanna att jag kommer och sätter ihop deras nästa Ikea-möbel. Det kan jag. Och det gillar jag. Tänk om man skulle få jobba med att sätta ihop Ikea-möbler? Vilken dröm! :D

6 kommentarer:

  1. Grattis i efterskott! Vaknade faktiskt igår kväll/inatt av att jag kom på att jag glömt att gratulera dig fast jag tänkt på det hela dan... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Johanna! :D
      Förstår att du hade svårt att somna om efter ett sånt uppvaknande... ;)

      Radera
  2. Wow, du har verkligen fått smaka de bästa av vad Vasa har att erbjuda.
    Kollade in Ernst:s meny eftersom jag besökte stället senast i januari, då de nyss bytt ägare. Då var jag ytterst besviken, fanns inte alls mycket att välja på så jag tror det till sist slutade på en grekisk sallad och röttvin... En enorm besvikelse eftersom jag mindes stället som riktigt bra från ett par år tillbaka. Nu har det tydligen ändrat på menyn (igen) och det verkar mer lovande.

    Grattis förresten :)

    P.S Alla ingenjörers våta dröm är väl att få designa IKEA:s instruktionshäften?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var en ytterst bra dag i matväg igår. Förutom sockret då...
      Och tack! :D

      Radera