onsdag, september 01, 2010

Augusti

Augusti månads saldo:

Löpning: 504 minuter 70 km
Simning: 250 minuter 7 km
Badminton+styrkesträning: 70 minuter
Totalt: 824 minuter 77km

Ett rätt så fattigt månadssaldo tycker jag, men där är semester och annat festande och latande inblandat...
September blir annorlunda (om jag får vara frisk). Åtminstone på antalet löp-kilometer.

Hur går det för er då? Helt så där i största allmänhet?

Det blir ingen mer löpning före halvan på lördag. Jag är lite skadad.
Varje gång vänstra foten slår i marken så strålar det och gör ont i cirkelområdet kring vristen enligt bilden. Jag har haft is på det igår efter löprundan och jag for raka vägen till Apoteket och köpte Eeze spray-gel också. Så nu ska jag bara försöka hålla upp värmen, stretcha och Eeza både vrist och knä-område. Det är inte knäet som gör ont utan vid sidan av knäet, vet ni? På samma sätt som inför HCM-maraton.

Under gårdagens löprunda kändes det även som om benet (cirkelområdet vid vristen igen) inte skulle hålla, som om det skulle gå helt av bara...kan det vara dåligt blodcirkulation?

Jag tror inte att mitt löpsteg är så bra. Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Man (Asics steg-analytiker) har sagt att jag har överpronation (därav Asics Trainers och Noosa -skorna) men det känns som om supination då foten träffar marken. Alltså att yttre sidan av foten träffar marken först och sedan liksom smäller inre sidan av foten ned...

Jag tror stenhårt på Vibram och att steget blir naturligt korrigeras med dem, men gullingarna finns inte här ännu.

Any theories?

7 kommentarer:

  1. det är knepigt med krämpor och inte kommer man undan den. Jonathan Åstrand sa i Sportmagasinet igår ungefär att det skulle nog inte kännas överlag helt bra om det inte skulle kännas någonstans och syftade på krämporna. Alla har ju mer eller mindre ngt.
    Är du säker på att de inte har Vibram i Vasa för här i stan så hittar man dem! :)

    SvaraRadera
  2. Sådär i största allmänhet är det väl som när man jobbar första veckan efter semestern, dvs segt på många sätt men helt ok på vissa andra.

    Angående texten under bilden, jag undrar vad Dr House skulle säga?

    SvaraRadera
  3. mitt tips är att ställa dig på ett löpbande framför en spegel och se själv hur du springer och där aktivt korrigera ditt löpsteg, alltså träna in ett bättre löpsteg.

    Hoppas dina cirkelområden ordnar upp sig fort. Puss o kram!

    SvaraRadera
  4. Cecilia: ja, det har du nog rätt i. Man blir också mera uppmärksam på eventuella krämpor inför ett lopp än om man "bara" tränar. :)
    För två veckor sedan fanns INGET som ens påminde om Vibram eller andra minimalistiska löpskor i någon av Vasas tre sporbutiker!

    Tomas: Skönt att vara tillbaka i rutiner och bland människor igen va?

    Tror inte Dr. House skulle ägna detta problem en tanke heller...eller så skulle han undra över vad det är jag inte berättar... ;) Vad tror du?

    Kaaja: Ja, jag har tänkt på det där med spegel flera gånger, simhallen är dock enda som har speglar framför löpbanorna (är inte medlem i nåt gym) men de är ALLTID upptagna...Borde hitta en tidpunkt då det inte är så mycket folk där...
    Puss och kram!

    SvaraRadera
  5. Skulle nog rekommendera att kontakta en expert; som alltid med skador och krämpor är det viktigt att veta den bakomliggande orsaken, annars kan man få dras med skadorna länge. Nu låter jag som en moraltant, men tyvärr har jag allt för mycket erfarenhet av skadorna.

    SvaraRadera
  6. Snorkkis: Tack Sofie, jag tror faktiskt att jag sak göra det. Först ska jag dock utsätta mig för halvan...jag måste ju sluta då sedan om det känns så. :/
    Ha det fint!

    SvaraRadera