fredag, januari 14, 2011

Fredagslöpning

Veckans lånklänk i löpform gick loss på 16km och det tog mig 111 minuter, vilket ger 6,5 min/km. Lite snabbare skulle det kanske ha fått gå, men så här denna gång.

Imorgon är det vila och på söndag ska jag ge skidorna ett nytt försök. På träningsprogrammet står 20 km skidning till söndagen, så bara jag hittar på något åt skavsåren så är det 20 km som gäller.

Vad sysslar ni med under året 2011:s tredje veckoslut?

6 kommentarer:

  1. Under 2011:s tredje veckoslut vaknade jag 0600 HRS i gammal ohejdad vana.

    Just nu sitter jag här och sippar på en kanna kaffe, snart ska jag äta något oxo.

    0900 HRS ska jag göra ett konditions- och mjölksyre ("laktat" jag vet inte vilket som är rätt benämning) test, och få expertråd för konditionsträning, för att kunna träna effektivt och få bästa resultat av den tid man lägger ner på träningen.

    Sen ska jag under helgen, på basen av testet och de goda råden, pynja ihop ett träningsprogram fram till mitten av april. Ett träningsprogram som jag antagligen inte kommer att följa till 100%, men har man ett program så har man ju något att sikta på.

    Sen tänkte jag gå på ett spinning pass på eftermiddagen om testet inte tar musten ur mig.

    Eventuellt en sväng via jobbet imorgon eftermiddag för att reda upp en del grejer.

    Att sånt... :)

    SvaraRadera
  2. Tomas: Jasså, du får gärna rapportera hur testet gick (här eller på din egen blogg). Du verkar ju ha ett rätt spikat program med andar ord! Ha det gott hur som helst!

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat ändå hörrö. Inplanerat är ett skid-GU pass men det är för kallt så jag hoppas jag får iväg det imorgon istället.

    SvaraRadera
  4. Jag springer, springer och springer. 20,6 km igår, 22,85 km idag och 20+ km inplanerat tills imorgon. Sen slappar jag lite och ska fira Heidi ikväll. Försöker skjuta upp stressen till måndag...

    SvaraRadera
  5. Testet gick bra. Det gav en massa info om på vilken nivå min kondition ligger nu, vilka delar av den som är svaga och vilka som är starka. Den största ahaaa-upplevelsen (eller ahaaa-infon, för det var ju han som gjorde testet som förklarade vad siffrorna betydde efteråt) var att av den totala tiden jag tränar måste minst 75% vara så kallade grundträning, dvs. medelpuls på max 130 och mycket av den träningen med medelpuls runt 120. Det här var något jag anade, men att pulsen ska ligga SÅ lågt hade jag inte trott.

    Väldigt intressant var det. Gav mycket mer motivation att träna nu när jag vet lite bättre hur träningen bör läggas upp för att ge bästa resultat.

    SvaraRadera
  6. Tomas: Nå men det låter ju för väl! Lycka till med upplägget! Väntar med spänning på hur det blir! :)

    SvaraRadera