söndag, januari 23, 2011

Söndagslöpning

Det var åter igen meningen att jag skull skida idag. 25 km stod det på schemat och iväg for jag. Men jag hade klätt mig helt fel och höll på att frysa låren av mig och skidspåren på Wasklot var rent ut sagt förfärliga...och en massa ungar var det där också...så det blev endast ett varv och sedan for jag hem, bytte om och stack till Löpbandet och sprang in ett 17,5 km pass. Fast den sista halva kilometern gick jag...118 minuter allt som allt. Fortfarande lite väl långsam...Dock fick jag kolla en hel långfilm under tiden jag sprang. Multitasking med stort M!

Så, jag skidar imorgon istället då. Man har lovat lite varmare och trevligare väder imorgon. Inte för att det var direkt kallt idag, -15 C, men jag hade bara inte tillräckligt med kläder på mig...

Operan var helt fantastisk! Den handlade i huvudsak om våra krigslottor och hur de levde och kände under krigsåren. Parallellt med detta uppvisades dagens krig och hur finnländarna är engagerade i desamma via t.ex. Röda korset och FN. Men jag tycker det inte riktigt går att jämföra de senare med hur det var under krigen på hemmafronten... Men hela ensemblen sjöng fantastiskt och jag satt med en klump av sorg, stolthet och glädje i halsen redan från början. En lyckat gig alltså att inleda opera-deltagandet med något som ligger nära hjärtat!

Vad har sysslat med i helgen?

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Fy det var nog lite kallt och är nog tacksam över att jag stack iväg på lånpasset i fredags fast jag var lite trött.
    I helgen har jag varit på kurs och försökt få nån klarhet i hur man skall lära små barn att orientera + fys- och teknikövningar. Det har blivit en del praktiska övningar blandat med teori.
    En hel del morgonmotionärer titta nog lite konstigt på oss när vi en söndag morgon ca kl. 09.00 sprang av och annmed kartor och skärmar) i händerna i stadens centrum. Mycket givande helg

    SvaraRadera
  4. Cecilia: Heheh! Det låter ju riktigt kul! Ska du kanske börja dra kurser för barn?

    SvaraRadera
  5. Rätt gissat! och även vuxna som vill börja men i huvudsak barn. Det kommer att komma nya Minna Kauppi på löpande band här i framtiden :).

    SvaraRadera