tisdag, september 15, 2009

Egot

Ingen löpning idag. Hittade ett (verkar det som) bra program för hur man övar in pose-metoden och jag tror jag ska ta och pröva på några övningar idag. Om det verkar vara nåt vidare så ska jag försöka få in en länk till sidan där jag hittade det. Pose-övningarna ska jag göra medan tvättmaskinen gör sitt. Imorgon blir det Badminton! :D

Ja, från en sak till en helt annan. Då jag skulle försöka somna igår så började jag, helt från ingenstans, fundera över det här med Egot och hurudan människa jag skulle vara utan mitt ego. Jag såg en film för typ ett år sedan som heter Revolver (rekommenderas varmt) som handlade om
Egot och jag blev lite så där halvintresserad då men började inte forska vidare i saken desto mera...
Igår kom det krypande igen, Egot, vad tusan är det och vad gör det egentligen med mej?

"Egot är din referenspunkt, vilket innebär din självbild, din sociala mask och den roll som du spelar, den som lever på att vara omtyckt och accepterad av andra och att styra och kontrollera andra. "
"Vårt ego vågar inte uttrycka vem vi är och vad vi tycker, tänker och känner. Därför att det har behovet av att vara omtyckt och accepterad av alla andra i sin sociala omgivning, vilket innebär att det vi uttrycker är vad vi tror att andra förväntas av oss eftersom vårt ego lever av att vara bekräftad av andra, för att få känslan av att vara någon." (En av många, ursäkta, "småtöntiga" källor, men den får lov att duga)

Klickade hem en bok idag "Undoing the Ego" och väntar med spänning på att få börja läsa den, återkommer till den då den anlänt. Anywho, om egot får mej att tro att det är mitt faktiska jag, jag tror alltså på mej själv, hur tusan ska jag då blir kvitt det? Man lär nämligen må helt fantastsikt bra bara man slipper Egot, alltså sig själv?...knepigt...men intressant!

Nån som kanske redan iaktar sitt eget Ego vid sidan om eller känner annan klarhet i saken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar