lördag, november 21, 2009

Det visar sig...

...att jag är lite av en mansgris!

Var inne och kollade hur Tomas har det idag och han skrev just om att han är lite av en mansgris enligt ett test han just utfört. Jag var ju bara tvungen att pröva det!
Resultatet: (samma som Tomas fick)
"Ditt resultat: Du är inte ett helt hopplöst fall, men rätt mycket mansgris är du allt. Av slentrian låter du det ojämlika samhället få råda utan att du reagerar på det. Dags att vakna nu!"

Vissa "jämlikheter" går lite snett, de har inget med vardagen och det som är praktiskt att göra. T.ex. en av frågorna var:
Petter och Elin är på middag hos goda vänner. Petter håller precis på att berätta om familjens resa till Mallorca när sonen Arvid vill ha hjälp med ett toalettbesök. Vem ska följa med honom?

a. Eftersom Arvid helst vill att Mamma Elin ska gå med så blir det så.
b. Petter är ju mitt inne i sin berättelse, så då passar det bäst att Elin går.
c. Petter har hållit låda nästan hela kvällen och Elin var ju faktiskt också med på Mallorca. Därför kan gott hon ta över berättelsen medan Petter tar toabesöket.


Nå, om nu Arvid vill att mamma Elin ska komma med honom och det är pappa Petter som berättar historien, varför skulle mamma Elin börja tjafsa om att pappa Petter ska avbryta sin berättelse för att gå på toan med Arvid som egentligen vill ha mamma Elin med sig, bara för att det skulle vara mera jämlikt?

Eller det här med hushållet till kvinnan, bilen och gården till pappan? Är det mera jämlikt om det är tvärtom då?

Då vi köpte en ny TV och hade burit in den i vardagsrummet, gick favoriten i köket och började laga mat medan jag kopplade upp TVn. Jag byter bildäcken, lampor och drar kablar medan favoriten köper dyra skor, kostymer och vinglas. Betyder det att vi är väldigt jämlika? Skulle inte tro det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar