tisdag, februari 16, 2010

Tiden jo...

Jag glömde ju att nämnda tiden det tog för mig i söndags:

6 timmar 30 minuter och 26 sekunder.

Ingen vidare höjdartid med andra ord, men jag tog mig varvet runt. Nu har man ju en tid att förbättra i alla fall. Placeringen i damklassen blev 188:e (av 195). ;)

Avlägsnade skavsårstejpningen igår...grose. Hälarna är helt svarta av blodfyllda skavsårsblåsor. Så en sak är i alla fall säker, jag skidar inte med de där skorna längre i år. Antingen köper jag nya på nån rea eller så lämnar det till nästa vinter och jag börjar fokusera på löpningen igen. Vi får se.

Hela tävlingsarrangemanget var jättefint och proffsigt ordnat. Stämningen var mycket gemytlig och alla var på gott humör. Ett välriktat tack till arrangörerna Norrvalla Sport rf/Botniavasan i samarbete med Vörå IF och Oravais IF, samt alla andra föreningar och frivilliga som såg till att allting löpte smidigt och trevligt!

3 kommentarer:

  1. Jag tyckte du var jätteduktig som kom i mål. Tiden kvittar, DU KOM JU I MÅL!( med skavsår:))
    Jag som publik tyckte också att arrangemanget kändes välordnat Och roligt att det var så många deltagare. Det blev nästa "stor kisa-feelis". Jag vill vara med nästa år.
    Jag undrar om det lönar sig at köpa nya skor på rea för att "passar" di inte nu så inte lär de väl göra det nästa vinter heller?

    SvaraRadera
  2. Cecilia: Tack igen för dina vänliga ord! :)
    Hur menar du nu med de där skorna? Kanske jag är trög? Jag menar, inte hade jag tänkt köpa skor som inte passar. Eller, jag tror jag måste pröva mig fram, och när är det nu inte bättre tillfälle att prova sig fram än då det är rea? Jag menar, jag kommer ju att ha samma problem nästa vinter ändå fast jag inte skulle köpa några skor nu på våren... eller hur menade du? :)

    SvaraRadera
  3. förlåt min otydlighet. Alla tecken tyder på att du måste ha nya skidskor för att dina fötter förändrar väl inte så mycket över ett år att du kommer att få samma problem som du har nu nästa säsong om du kör med samma skog. Billigast undan kommer man väl om man smäller till på rea och nog är det väl bara att prova sig fram.
    Jag har ett par salomon pilot combi och har varit nöjd. Jag har hallux vagus så smala, som normalt damskor är passar inte på min fötter. Dessutom är min vänstra fotled är "sned" efter en fraktur, och bindingen på skon styrde upp min fotled i en onormal ställning så att jag fick jätteont i vadmusklerna tills jag kom på att lossa bort plastgrejen som styrde upp fotleden. Öh blev lite invecklad förklaring det här nu men summasumarum är jag nöjd med mina salomon :).
    Här kommer ne bild på skon http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=171803 så kanske det är lite lättare att förstå, den går alltså både till klassisk och fristil, det går att lossa bort en plastgrej så att skon liknar mer en frisilssko.

    SvaraRadera