måndag, maj 17, 2010

Fest och RW!

Nu är jag tillbaka från ett riktigt mysigt bröllop i vår nations huvudstad!
Jag fick varken lockar eller blommor i mitt hår, men det var väl något så när ok ändå.

Har inte mycket foton att visa eftersom det är andra människor med på bilderna och jag utav respekt för deras önskemål inte lägger upp dom här. Men här är i alla fall huset där bröllopsfesten var, NJK kallas det visst... och befinner sig ca 2 minuters båttur från hamnen. Mycket trevligt ställe det där.
Och vädret var ju perfekt. Typ +25 C och passlig vind.

Namnlapparna ska man tydligen spara av någon anledning, men istället för att samla på mig en massa pappers"skräp" tog jag en bild på den i stället...
Själva vigseln var Ortodox och det var riktigt intressant att då vara med om det. Dock talades det ryska och finska, vilket gjorde att det tog länge (lite på en timme) och man stod genom det hela. Brudparet var vackert/stiligt, eller vad säger man om själva brudparet då bruden var vacker och brudgummen stilig?

På hemresan lyckades jag nappa tag i senaste numret av RW och jag vill bara säga att de som ännu inte läst den skall göra det nu! Det var det absolut intressantaste numret någonsin och det hela inleddes med ett parti snorkkning författat av Snorkfröken själv! Detta följt av hur man väljer skor, hur foten är uppbyggd, en artikel om Andreas Szalkai, skotest, för att inte glömma löparlägret i Portugal som Miranda deltog i och mycket mer! Oftast bläddrar jag lite förstrött i tidningen och lusläser en eller två artiklar men detta nummer var helt toppen så jag läste allt! :)

På tal om Runners. Har gått och dragit på mig ett infekterat skavsår på lillatån (lilltån, lilla tån ??) och duger inte till att ha skor på mig just nu. Tänk att nåt så litet kan handikappa en så anmärkningsvärt... Jag fick detta sår från en längre marsch i klackskor under lördagen. Kände att det stack till lite i foten och då jag drig ut foten ur skon var högra fotens sida helt täckt i blod, trevligt... Nå, men det hade slutat blöda vid det skedet så det vara bara att putsa och bita ihop inför resten av kvällen. Men nu, AJ! Så, nu kör jag med Crocsen på jobbet och hoppas att det lägger sig senast under morgondagen, jag skulle desperat vilja ta mig ut på en löprunda eller ett par set Badminton!

6 kommentarer:

  1. Jag skulle också vilja gå på ett bröllop på ortodoxt vis. Skulle vara så spännande. jag har varit på ett halvkatolsk bröllop där jag var halvbekant med bruden ( hon är min kompis kollega och av den orsaken visste jag att vigseln var halvkatolsk, inbjudan till vigseln fanns i lokalpressen). Det var en lite annorlunda vigsel till skillnad från vad man är vad vid, mycket pussande var det i alla fall, alltså inte såndär ömhetspussar mellan bruden och brudgummen utan artighets-ritual-pussar (ja vad skall man kalla dem) mellan den katolska prästen och bruden och brudgummen, ringen och ja på kinderna och på pannan. Och allting nästan på italienska.

    SvaraRadera
  2. Cecilia: Ja, här var det nog inga pussar men desto mera korstecken. Och väldigt vackert sjöng man (kören) också! :)

    Tomas: Jag tackar!

    SvaraRadera
  3. Låter som att du har haft en fin helg. Hoppas lilltån återhämtar sig snabbt :)

    SvaraRadera
  4. Men men men har du inga bilder på er då? Låter som ett intressant bröllop. Inte så man går på Ortodox bröllop varje dag.

    SvaraRadera
  5. Jenny: Ja det var riktigt trevligt! :) Vad gäller tån så hoppas jag det med! Jag börjar bli lite otålig nu...

    Snowie: Låt mig säga så här, ENDA som låter sig synas på bild är ju jag (ingen annan, i detta gällande sällskap alltså) och nu råkade det sig så att jag tog mest bilder på andra och inte så mycket på endast mig.
    Och ja, intressant var det! :)

    SvaraRadera