söndag, augusti 22, 2010

Instinktiv och genuin glädje

Denna veckas söndagsläsning påbjöds av Runners World. Nr 7 2010 är åter ett ypperligt exemplar på vilken fantastiskt bra tidning det är frågan om! Inte minst för ett litet hop-plock ifrån boken: The Runners Rule Book av Mark Remy.

Remy skriver om att man ska ha roligt då man springer. "Löpning är roligt". Han menar att löpning är en av de få djuriska impulser som man agera ut offentligt - utan att polisen ingriper.
Barn och hundar som får springa fritt kan man så gott som kalla en bildlig definition på lycka. Remy rekommenderar löppass där man "springer som en hund". Hundar älskar att springa. Dom bryr sig varken om väder eller vind, puls, funktionsmaterial eller underlagets dämpningsgrad. Dom bara älskar att springa. Och varje gång dom gör det sänder dom signalen: WOHOOO! SUPERKUUUL!! Jag springerspringerspringerspringerspringerspringerspringerspringerspringerspringer...!
Håller ni inte med?

Spring som en hund -passet (inkl. uppvärmning och nerjogg):
- Gå ca. 10sekunder.
- Skutta i 4 s.
- Stanna till och dra in sommarens/höstens dofter.
- Sprinta i 10 sekunder.
- Stanna. Gå i 5 sekunder.
- Studsa och kolla runt i 9 sekunder.
- Byt färdriktning till den som lockar mest och sprinta.
- Gå i 10 sekunder.
- Upprepa tills du känner dig nöjd.
- Kollapsa på hallmattan.

Hahahah! JAG tänker i alla fall prova på detta fenomen och jag utmanar ER att göra detsamma, åtminstone en gång. Ta en skogsväg där ingen ser ifall det är de eventuella åskådarna som hämmar och släpp sedan loss!
Spring som en hund och var lycklig!

2 kommentarer:

  1. Nummer 7 var faktiskt superbra! Mycket läsvärt i tidningen. På tal om att skratta, jag småfnittrade för mig själv idag när jag var på länk. Bara för att det kändes så skönt att springa :)

    SvaraRadera
  2. Jill: Ja visst är det skönt då man blir glad ev den enkla orsaken att man är ute och springer. Man kutar omkring och kanske känner sig lite fånig med det där leendet på läpparna, men då folk ler tillbaka så är all fånighet bortblåst! :)

    SvaraRadera